Niğde Güzel Sanatlar Lisesi

Vizyon: Türk Milli Eğitiminde ilköğretim ile yüksek öğretim arasında etkin bir sanatsal köprü oluşturmaktır. Bilimsel. sanatsal ve teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık. yaratıcı ve üretken metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini. bilgili. becerili. özgüvenli olmalarını, Sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve var olmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini, Çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Saatler: Okulumuzda dersler 08:30 da başlayıp 15:40 da sona ermektedir
Bağlantı: Metro Ethernet
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuza ulaşım Okul Aile Birliğinin anlaşmalı olduğu servisler bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2014-2015 eğitim öğretim yılı öğrencilerimizin tamamı ygs baraj puanını aşmışlardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2014-2015 eğitim öğretim yılı okulumuz %83 oranında 4 yıllık fakültelere öğrenci yerleştirmiştir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzun futbol, basketbol, voleybol, tenis vs. imkanları bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 23 Nisan Ulasal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ortaokullarla ortak koro çalıştayı,
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Koro Konser ve Çalıştayı(2015), MAKEDONYA uluslararası folklorik korolar yarışması(2016)
Kontenjan Bilgileri: Okulumuzun 60 müzik ve 60 resim olmak üzere 120 kontenjanı bulunmaktadır.

WEB - https://nigdeguzelsanatlar.meb.k12.tr

Adres - Bahçelievler Mah. Birko Sok. No 274 NİĞDE

Yerleşim Yeri - Bahçelievler mah. Koyunlu yolu Birko cad. No:274 MERKEZ/NİĞDE

Adres - Bahçelievler Mah. Birko Sok. No 274 NİĞDE

Ulaşım Niğde merkez-Bor arası taşımacılık faaliyeti sürdüren minibüs hatlarıyla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine 10 Km uzaklıkta bulunmaktadır.